Hirdetés

Hamarosan nagyot változik az időjárás - Mutatjuk, mikortól

Hamarosan nagyot változik az időjárás - Mutatjuk, mikortól

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.10.23. 19:09

Drasztikusan megváltozik az időjárás. Térképen is mutatjuk az időjárás-előrejelzést.

Hirdetés

Jövő hétfőn drasztikus hidegfront érkezik, amely keddre lehűlést és várhatóan országos csapadékot is hoz, de a héten még szokatlanul meleg marad az időjárás - közölte az M1 aktuális csatornán szerda délután Fejős Ádám meteorológus, aki azt is elmondta: a következő napokban a szálló por koncentrációja is várhatóan magas lesz.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Kifejtette: most éjszaka kialakulhatnak pára- és ködfoltok, általában 10 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet.
Csütörtökön a ködfoltok feloszlása után mindenhol kisüt a nap, számottevő csapadék nem valószínű. A Dunántúlon 23-26, az Alföldön akár 27-28 fok is lehet.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás: met.hu

Pénteken még napos idő várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Ezután mérséklődik a nappali felmelegedés. Szombaton és vasárnap már lesznek helyek, ahol ősziesebb lesz az idő, 20 fok alatt alakulnak a maximumok - közölte a meteorológus.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás: met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja szerint hétfőn a minimumok 3 és 10, a maximumok 10 és 20 fok között alakulnak majd. Hétfőn helyenként zápor is valószínű. Az északnyugatira, északira forduló szél helyenként megerősödik.

Kedden már több helyen várható eső, zápor. Az északi szél élénk vagy erős lesz. A leghidegebb órákban 3-9 fok lesz, s napközben is csak 8-13 fokig emelkedik a hőmérséklet.

.