Egyre többen tanulnak diákhitelből

MTI

2019.11.13. 13:05

Húsz százalékkal nőtt hitelfelvevők száma.

Folyatódik a tendencia, idén is jelentősen bővül a diákhitelt felvevők száma - közölte a Diákhitel Központ vezérigazgatója szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Magyar Péter azt mondta, hogy a szabad felhasználású Diákhitel1-et több mint 20, a képzési költségekre fordítható Diákhitel2-t pedig csaknem 20 százalékkal többen vették fel idén.

Jelenleg 177 ezer élő szerződése van a központnak, idén eddig több mint tízezren éltek a kedvezményes hitelfelvételi lehetőséggel - tette hozzá.

A vezérigazgató szerint a bővülés annak köszönhető, hogy a szülők és a diákok egyaránt felismerték, a diákhitel sokkal inkább támogatásnak minősül, mint klasszikus értelemben vett hitelnek.

Az alacsony kamat - a Dikákhitel1 esetében 1,99 százalékos, a Diákhitel2 pedig kamatmentes - mellett családtámogatási kedvezmények is vannak: a diákhitellel rendelkező édesanyáknak második gyermekük születésekor a hitel felét, a harmadik gyermek születésekor pedig a hitel teljes összegét elengedik - emlékeztetett.

Magyar Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy aki még a téli szünet előtt szeretné megkapni a Diákhitel1 teljes féléves összegét, ami 350 ezer forint, annak november 15-ig kell ezt igényelnie.

.