Hirdetés

Kiadták a riasztást hét megyére és a fővárosra - Részletes időjárás-előrejelzés keddre

Kiadták a riasztást hét megyére és a fővárosra - Részletes időjárás-előrejelzés keddre

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.11.05. 01:25

Kedden egy ciklon vonul át az ország felett, nagy mennyiségű csapadékra kell számítani. Részletes időjárás-előrejelzés keddre

Hirdetés

Több megyére és a fővárosra is másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható sok eső miatt keddre.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre - Sok eső

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met.hu

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott veszélyjelzés szerint Budapestre, Pest, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést, ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat.

Szintén sok eső várható Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyében, ott elsőfokú a figyelmeztetés.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre - Zivatar

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre - Zivatar - Forrás:met.hu

Baranya, Somogy, Veszprém és Zala megyére zivatarveszély miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre - Forrás:met.hu

A meteorológiai szolgálat azt írta: kedden egy ciklon vonul át az ország felett, melyhez kapcsolódóan - különösen az ország északi, északnyugati felén - ismételten nagy mennyiségű csapadékra lehet számítani.

A hidegfront mentén zivatarok is előfordulhatnak, melyeket viharos széllökések és felhőszakadás kísérhet. Az intenzív csapadékzóna az este, éjszaka folyamán gyengülve fokozatosan kelet felé helyeződik, nyugat felől pedig megszűnik a csapadék.

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra - Forrás:met.hu

Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 3-10, a legmagasabb hőmérséklet a borongós, esős tájakon 11-16, míg délebbre 17-23 fok között várható.