Hirdetés

Mutatjuk, milyen időjárás várható Emma napján, vasárnap
pixabay

Mutatjuk, milyen időjárás várható Emma napján, vasárnap

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.11.24. 01:25

Ilyen időjárás várható november 24-én, az utolsó novemberi vasárnapon. Részletek

Hirdetés

A Kárpát-medence vasárnap estig két légköri képződmény között helyezkedik el, de kissé enyhébb léghullámok érkeznek hazánk fölé.

Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre

Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre - Forrás:met.hu

Éjszaka elsősorban az Alpokalján, az Északi-középhegység völgyeiben, illetve az Észak-Alföldön köd, rétegfelhőzet képződik, máshol a derült ég mellett inkább csak foltokban válik párássá a levegő.

Vasárnap az éjszaka képződött köd délelőtt szinte mindenütt feloszlik, és derült vagy gyengén felhős lesz az ég, a Dunántúlra némi fátyolfelhőzet is besodródik. A nyugati határszélen azonban tartósan megmaradhat a rétegfelhőzet. A délkeleti, keleti szél szombaton az északkeleti harmadot leszámítva mindenütt megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik. Vasárnap napközben jellemzően a Dunántúli-középhegységben és a Börzsönyben erősödik meg a szél.

Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra

Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul. A szélcsendes északkeleti harmadban lesz hidegebb a hajnal.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 8 és 14 fok között várható. A 10 fok alatti értékekre a nyugati határ mentén számíthatunk.
 

.