Hirdetés

Időjárás - Tíz megyére és Budapestre figyelmeztetést adtak ki hétfőre
MTI

Időjárás - Tíz megyére és Budapestre figyelmeztetést adtak ki hétfőre

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.12.16. 01:28

Tartós, sűrű ködre figyelmeztetnek az ország egyik felében. Mutatjuk a részleteket.

Hirdetés

A következő 36 órában a Kárpát-medence fölé is igen enyhe levegő áramlik a magasban. A tartósan borult tájak kivételével jelentősen erősödik a nappali felmelegedés, az ország nagyobb részén az ilyenkor szokásoshoz képest több, mint 10 fokkal enyhébb időre számíthatunk.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés hétfőre - Tartós, sűrű köd

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés hétfőre - Tartós, sűrű köd - Forrás:met.hu

A tartós, sűrű köd miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki hétfőre Budapestre, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. 

Időjárás-előrejelzés hétfő délelőttre

Időjárás-előrejelzés hétfő délelőttre - Forrás:met.hu

Az éjszaka folyamán főleg az ország északi felén kiterjedtebb köd, illetve rétegfelhőzet képződik, amely hétfőn napközben az ország északi, északkeleti harmadán, illetve helyenként a Fertő-tó környékén makacsul tarthatja magát, másutt feloszlását fátyolfelhős, napos idő követi.

Időjárás-előrejelzés hétfő délutánra

Időjárás-előrejelzés hétfő délutánra - Forrás:met.hu

A ködös tájakon előfordulhat jelentéktelen szitálás. A déli szél a Dunántúl északi felén megerősödik, a Kisalföldön helyenként viharos széllökésekre is számítani lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 8 és 16 fok között várható, de a tartósan borult tájakon ennél több fokkal hidegebb is lehet.

.