Hirdetés

Friss időjárás-előrejelzés szerdára - Marad a tavaszias december, de nem mindenhol - Részletek
MTI

Friss időjárás-előrejelzés szerdára - Marad a tavaszias december, de nem mindenhol - Részletek

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.12.18. 01:28

Tartós, sűrű köd miatt figyelmeztetést is kiadtak.

Hirdetés

Szerda estig nem várható lényeges változás a Kárpát-medence időjárásában, a tartósan ködös tájak kivételével folytatódik a szokatlanul enyhe, tavaszias idő, rekordközeli melegre számíthatunk.    

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára - Tartós, sűrű köd

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Tartós, sűrű köd - Forrás:met.hu

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre - Forrás:met.hu

Szerdán az ország nagyobb részén változó mennyiségű fátyolfelhőre számíthatunk, emellett több órára kisüt a nap. Ugyanakkor az Északi-középhegység területén, illetve szerdán már a főváros térségében, valamint a Fertő környékén is lehetnek tartósan borult, ködös vidékek, éjszaka pedig nagyobb területre terjedhet ki a köd. A ködös tájakon jelentéktelen szitálás előfordulhat.

A déli, délnyugati szél többfelé élénk lesz, a Dunántúlon olykor erős, a Kisalföldön viharos széllökésekre is számítani lehet. Szerdán délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 9 fok között alakul, de az északi völgyekben néhol fagyhat, míg a Kisalföldön ennél enyhébb idő lesz.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 10 és 16 fok között várható, de a tartósan borult tájakon csupán 5, 8 fok valószínű, ugyanakkor a déli, délnyugati határ mentén ennél melegebb is lehet.

.