Szobahőmérsékleten olvasszuk fel a leveles tésztát. Nyújtsuk kb. 2 mm vastagságúra.
Derelyevágóval daraboljuk fel 8 cm x 2 cm-es téglalapokra. Csavarjuk fel a virsli darabokat a tésztába. A végét nyomjuk össze. Ha kisebb a tészta, mint a virsli, az sem gond. A tésztaszélek legyenek összenyomva, hogy a virslin maradjon. Mindegyik falatkát tojással kenjük meg, tegyünk a tetejére reszelt sajtot.
Melegítsük fel a sütőt 220 fokra és 15-18 perc alatt süssük készre.
Szobahőmérsékleten olvasszuk fel a leveles tésztát.
Nyújtsuk kb. 2 mm vastagságúra. Kenjük meg pizza krémmel.
Rendezzük el rajta a sonkaszeleteket, tegyük rá a reszelt sajtot.
Ezután óvatosan tekerjük fel a tésztát. Éles késsel vágjunk 1,5-2 cm vastag szeleteket.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A csigákat rendezzük el egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Kenjük meg tojással. Ha maradt a reszelt sajtból tehetünk rá, ha nem, az sem baj.
A forró sütőben süssük készre.
Baconbe göngyölt hús
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
1 db tojás
só, bors, paprika
fokhagyma - 2 gerezd összenyomva
1 szikkadt zsemle
15 dkg sonka
1 cs. szeletelt bacon
Elkészítés:
A zsemlét tegyük vízbe. A hagymát vágjuk össze.
Egy nagyobb tálba tegyük a darálthúst a hagymákat és a fűszereket, majd zsemléből nyomjuk ki a vizet és azt is keverjük hozzá, majd végül egy egész tojást. (Szóval mintha fasírtot készítenénk.)
Ha kész zsírpapírra tegyük a baconszeleteket. Erre terítsük szét a húst, helyezzük rá a sonkaszeleteket, majd tekerjük fel az egészet.
Zsírpapíron dolgoztunk, így csak át kell húzni a sütőlemezre sütőpapírostól.