Hirdetés

Itt a legfrissebb meteorológiai előrejelzés szerdára - Kiderül, lehet-e korcsolyázni a Balaton jegén
pixabay

Itt a legfrissebb meteorológiai előrejelzés szerdára - Kiderül, lehet-e korcsolyázni a Balaton jegén

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2020.01.08. 01:29

Kiderül, alkalmas-e korcsolyázásra a Balaton jege. Itt vannak a részletek:

Hirdetés

Szerda estig változatlanul anticiklon határozza meg a Kárpát-medence időjárását, folytatódik a csendes, eseménytelen idő.

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre - Forrás:met.hu


Szerda reggelig kissé több felhőre a Dunántúlon lehet számítani, majd szerda délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, amely estétől az északi megyékben meg is vastagszik. Csapadék nem valószínű. A hajnali órákban főként a Dunától keletre átmeneti ködfoltok képződhetnek. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -10 fok között alakul, fagypont körüli értékek a Dunántúl felhősebb tájain lesznek. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 1 és 8 fok között várható.

A Balaton nyílt vízén többé-kevésbé összefüggő, vékony jégréteg alakult ki keddre az éjszakai fagyoknak köszönhetően, azonban érdemi jégvastagodásra nem lehet számítani a következő napokban - közölte Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője kedden az MTI-vel.

A tó jege sportolásra alkalmatlan.

A meteorológus kifejtette, a jégvastagság a nyílt vízen nem haladja meg a 2 centimétert, és bár egyes öblökben ennél valamivel több is lehet, sehol nem bír el embereket.

A következő napokban még fagypont alatt lesz éjszakánként a hőmérséklet az üdülőrégióban, de a nappali felmelegedések miatt számottevően nem hízik tovább a Balaton jege, amit még a feltámadó szél is összetörhet.

.