Kiadták a riasztást: Mutatjuk, hol várható viharos szél - Friss időjárás-előrejelzés szerdára

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.02.05. 01:28

Tizenhat megyére riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat - Mutatjuk a részletek:

Szerda estig északnyugati, északi áramlással 5-10 fokkal hidegebb levegő érkezik hazánk fölé tartósan viharos szél kíséretében.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára - Viharos széllökések, első- és másodfokú riasztás

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára - Viharos szél, másodfokú riasztás - Forrás:met.hu

Szerdára Pest, Heves és Nógrád megyére adták ki a legalacsonyabb fokú, elsőfokú figyelmeztetést. Az ország többi részén másodfokú a figyelmeztetés.

Szerda délelőttől a késő esti órákig - a középső országrész északi részeinek kivételével - gyakran lesz viharos (70-100 kilométer/órás) az északi, északnyugati szél, a déli, kora délutáni órákban egy-egy 100-110 kilométeres széllökés sem zárható ki.

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre 

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre - Forrás:met.hu

Szerdán fokozatosan mindenütt vékonyodik, csökken a felhőtakaró, a délutáni órákban már nagy területen derült vagy kissé felhős, napos idő várható.

Reggel, délelőtt főként a Dunántúlon és az Alföldön helyenként még lehet futó zápor, havas eső zápor, hózápor, majd megszűnik a csapadék. Az északi szelet szinte országszerte viharos széllökések kísérik. 

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra - forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 2 és 8 fok között valószínű.

.