Influenza - Újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt

MTI

2020.02.11. 19:47

A budapesti Honvédkórház három telephelyére is terjesztették ki a látogatási tilalmat.

Zalaegerszegen teljes, Nagykanizsán részleges látogatási tilalmat rendeltek el a kórházakban - tájékoztatta a két város egészségügyi intézménye kedden az MTI-t.

Zalaegerszegen, a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban hétfőn lépett életbe teljes körű látogatási tilalom. Az intézmény közlése szerint megelőzés céljából rendelték el a korlátozást, a városban és térségében halmozottan előforduló influenzaszerű megbetegedések miatt.

Nagykanizsán, a Kanizsa Dorottya Kórházban kedden lépett életbe részleges látogatási tilalom az influenzás megbetegedések halmozódása miatt. A korlátozás kiterjed a krónikus belgyógyászati, a csecsemő- és gyermekgyógyászati, az intenzív terápiás, a szülészet-nőgyógyászati osztályra, valamint az újszülöttrészlegre.

Szerdától látogatási tilalmat vezetnek be a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) klinikáin - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztályának határozata alapján az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ valamennyi fekvőbeteg-ellátó egységében látogatási tilalmat rendeltek el.

A figyelőszolgálatba bevont orvosok hatodik heti jelentése alapján megállapították, hogy Szegeden megkezdődött az influenzajárvány.

Szerdától a Honvédkórház három telephelyére is kiterjesztették az influenzajárvány miatt elrendelt látogatási tilalmat - tájékoztatta a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ kedd este az MTI-t. Eddig még csak a Honvédkórház egyes osztályain volt tilos a látogatást.

A látogatási tilalom a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ székhelyét (Budapest, Róbert Károly körút 44.), Podmaniczky utcai és Szanatórium utcai telephelyét érinti.
Arra kérik a hozzátartozókat, hogy a korlátozásokról tájékozódjanak az intézmény osztályain vagy a kórház honlapján (www.honvedkorhaz.hu) - olvasható a közleményben.
A magyarországi látogatási tilalmak listája itt megtekinthető.

.