Ezeken a napokon várható a márciusi családi pótlék és a nyugdíjkifizetés

alon

2020.03.01. 09:03

Ekkor érkezik a családi pótlék és a nyugdíj márciusban.

A családi pótlék és nyugdíjkifizetések 2020. márciusban. Figyelem! A most induló azonnali fizetési rendszernek nem része a családi pótlékok és a nyugdíjak kifizetése, így az a hagyományos módon történik ezek után is.

Családi pótlék

Az idei márciusi családi pótlékot, gyermekgondozást segítő ellátást, gyermeknevelési támogatást, fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát 

2020. március 2-án hétfőn utalják.

A bankszámlára utalásnál a jóváírás az utalás napját követő munkanapon történik meg, míg postai kifizetés esetén 3-5 nap múlva érkezik meg.

Nyugdíjkifizetés

A március havi nyugdíjakat 2020. március 11-én (szerdán) utalja az államkincstár. 

A  bankszámlára történő utalásnál a jóváírás az utalás napját követő munkanapon történik meg, azaz várhatóan március 12-én csütörtökön. Ha a nyugdíjat postai úton kézbesítik, akkor a nyugdíjas az ún. postai kifizetési naptárban – amelyet a Magyar Posta Zrt. a tárgyévet megelőzően már eljuttatott az érintetteknek – meghatározott napon kap kézhez.

A bankszámlára utalásnál a jóváírás az utalás napját követő munkanapon történik meg, míg postai kifizetés esetén 3-5 nap múlva kapják meg a kiutalt ellátást.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az időpontok tájékoztató jellegűek!

.