Hirdetés

Meteorológiai előrejelzés a hétvégére - Időjárás március 13-15-ig
pixabay

Meteorológiai előrejelzés a hétvégére - Időjárás március 13-15-ig

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.03.12. 15:57

Egy front kissé átalakítja az időjárást. Itt vannak a részletek.

Hirdetés

Kissé mérséklődik a meleg a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Péntek estig a Kárpát-medence fölé eleinte még száraz, enyhe, majd egyre nedvesebb, több fokkal hidegebb levegő érkezik.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Pénteken nagyrészt erősen felhős lesz az ég, egyre többfelé várható eső, zápor, majd késő délután észak felől csökken a felhőzet és lassan megszűnik a csapadék. A szél többfelé megélénkül, gyakran meg is erősödik, néhol viharos közeli széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 4-10 fok lesz. Napközben 9-15 fokig melegszik fel a levegő.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Szombaton kiderül az ég, csapadék nem valószínű (a nyugati, délnyugati határvidéken nem zárható ki egy-egy zápor). A légmozgás élénk, néhol erős lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnap napközben derült vagy gyengén felhős, napos, száraz időre lehet számítani. A szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 2 fok között alakul, de a szélvédett, fagyzugos helyeken hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 7 és 12 fok között várható - olvasható az előrejelzésben. 

.