Friss meteorológiai előrejelzés március utolsó napjaira - Hidegfront érkezik - Mutatjuk, mikor

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.03.29. 01:29

Ilyen időjárás várható vasárnaptól. Itt vannak a részletek:

A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig magassági hidegörvény, majd teknő alakítja, amely kedvező feltételeket teremt záporok, sőt akár néhol zivatar kialakulásához is.

Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre

Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre - Forrás:met.hu

Vasárnap a több órás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. A Dunától keletre és a Dél-Dunántúlon elszórtan zápor, néhol zivatar is előfordulhat. Vasárnap a Szécsény-Szeged vonaltól nyugatra megélénkül, sőt a Dunántúl nyugati és északi részein meg is erősödik az északnyugati szél, emellett pedig zivatar környékén is lehet átmeneti szélerősödés. Hajnalra főként Nógrád megyében és környékén ködfoltok képződhetnek.

Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra

Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, de elsősorban az északi völgyekben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 14 és 19 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Jelentős fagy várható a jövő héten. Hétfőn egy hidegfront vonul át az ország felett, ami mögött ismét jelentős lehűlés körvonalazódik. Bár napközben többfelé 10 Celsius-fok körüli meleg lesz, hajnalban komoly fagyok várhatók.

Az előrejelzés szerint jelenleg a szerda tűnik a leghidegebbnek, akkor kora reggelre a fagyzugos helyeken mínusz 8-mínusz 10 fokig is lehűlhet a levegő. Máshol is elég hideg lehet ahhoz, hogy kárt tegyen a virágokban, rügyekben.

.