Hirdetés

Kijárási korlátozás - Minden magyar ember érdeke a szabályok betartása
MTI/Komka Péter

Kijárási korlátozás - Minden magyar ember érdeke a szabályok betartása

Koronavírus

MTI

2020.03.28. 18:57

Kijárási korlátozást vezettek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. 

Hirdetés

A kormány koronavírus-járvány ügyében hozott minden döntésének az a célja, hogy gátolni, lassítani lehessen a vírus terjedését és az egészségügyi ellátórendszer, az ott dolgozók fel tudjanak készülni a betegek ellátására - mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton, a kormány Facebook-oldalára feltöltött videoüzenetben.

A kabinet kommunikációs akciócsoportjának vezetője emlékeztetett, szombattól érvényesek azok a kijárási korlátozások, amelyekről a kormány még csütörtökön döntött.

Hangsúlyozta, mindez azonban csak akkor lehet elegendő, ha a kormány a magyar állampolgároktól is megkap minden segítséget. A szabályok betartása ugyanis nem elsősorban az operatív törzs érdeke, nem is a kormány döntésének kérdése, hanem minden magyar ember érdeke - mutatott rá az államtitkár.

Kovács Zoltán aláhúzta,

"mindnyájan felelősek vagyunk egymásért, mindnyájunk érdeke, hogy azokat az előírásokat betartsuk, amelyeket az elmúlt napokban és hetekben hoztunk". "

Ez a garanciája annak, hogy közösen tudjunk fellépni a vírus terjedése ellen"

A koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozást vezettek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. 

Ebben a két hétben az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni.

Az élelmiszerboltokat, drogériákat, patikákat 9 és 12 óra között kizárólag a 65 év felettiek látogathatják.

A rendőrség a közterületeken "megnyugtató, segítő, empatikus és lojális intézkedésekkel" sarkallja a lakosságot a kijárási korlátozás betartásra.

.