Folytatódik a szeszélyes április - Meteorológiai előrejelzés 7 napra

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.04.19. 16:07

Meteorológiai előrejelzés hétfőtől vasárnapig. Térképen is mutatjuk a részleteket:

A jövő héten ismét sok lesz a napsütés: átmenetileg kissé lehűl a levegő, majd ismét melegedés várható, a hétvégén a 25 fokot is meghaladhatja a hőmérsékelt - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Hétfőn csapadékmentes időre van kilátás. A szél gyakran lesz élénk, sőt az Alföldön tartósabban meg is erősödik. A leghidegebb órákban többnyire 3-10 fok lesz, de északon helyenként gyengén fagyhat. Napközben 14-19 fokig melegszik a levegő.

Időjárás-előrejelzés keddre

Időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met.hu

Kedden is napos idő lesz, csapadék nem várható. A szél sokfelé lesz erős, az Észak-Alföldön és az Északi-középhegység térségében néhol viharos. A minimumhőmérséklet általában 2-7 fok között valószínű, de az északi völgyekben és az Alpokalja szélvédett helyein mínusz fokig is hűlhet a levegő. A nappali maximumok 15-20 fok között alakulnak.

Időjárás-előrejelzés szerdára

Időjárás-előrejelzés szerdára - Forrás:met.hu

Szerdán is napos idő lesz, csapadék nélkül. Sokfelé lesz élénk, az északkeleti megyékben erős a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 1 és 6 fok között valószínű, de a fagyzugosabb helyeken mínusz 3 fokot is mérhetnek. A legmagasabb hőmérséklet 16 és 21 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Csütörtökön derült vagy gyengén felhős, napos idő ígérkezik. Csapadék nem várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között valószínű, de a fagyzugosabb helyeken mínusz 2-3 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között várható.

Pénteken kevés gomolyfelhő mellett sok napsütés várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű.

Szombaton több órára kisüt a nap, csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb 20 és 25 fok között valószínű.
Vasárnap is napos idő várható, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet 2 és 9, a maximum 21 és 26 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

.