Időjárás-előrejelzés nagypéntekre - Erős UV-sugárzásra figyelmeztetnek

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.04.10. 01:29

Figyelmeztetést adott ki az OMSZ péntekre és a hosszú hétvégére. Mutatjuk mire figyeljen:

Péntek estig jelentős változás nem várható időjárásunkb​an. Az erős UV-sugárzás miatt a meteorológiai szolgálat is otthonmaradásra szólít fel mindenkit.

Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre

Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre - Forrás:met.hu

Pénteken sok napsütést csupán kevés gomoly- illetve fátyolfelhő zavarhatja. Csapadék nem lesz. Az északi szél többfelé megélénkül, a Dunántúl keleti felében, illetve északkeleten olykor meg is erősödhet.

Időjárás-előrejelzés péntek délutánra

Időjárás-előrejelzés péntek délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 10 fok között alakul, de az északi völgyekben, a Duna-Tisza-közén és a Dráva mentén gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, délen, délnyugaton a melegebb.

A hosszú hétvége alatt a napsütés kapja a legtöbb szerepet (a napsütéses órák száma pénteken a tizenkettőt is elérheti). Felhívták a figyelmet arra is, hogy az áprilisi napnak már ereje van.

Az UV-index péntekre vonatkozó előrejelzése szerint már nem csak mérsékelt, hanem erős értékek is várhatók.

Kérték, hogy továbbra is mindenki tartsa be az előírásokat és maradjon otthon, ha pedig a teraszon vagy a kertben tölti az időt, gondoskodjon megfelelő védelemről, például naptejről.

.