Hirdetés

Itt vannak a friss magyar koronavírus adatok, térképpel
koronavirus.gov.hu

Itt vannak a friss magyar koronavírus adatok, térképpel

MTI

2020.04.02. 10:37

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

Hirdetés

Ötszáznyolcvanötre emelkedett az azonosítottan koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - írta a koronavirus.gov.hu csütörtök reggel. A térképes adatok alapján továbbra is Budapesten van a legtöbb fertőzött.

Azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, de 42-re emelkedett a gyógyultak száma is.

Az oldal adatai szerint a betegségbe mostanáig 21-en haltak bele. Jelenleg 59-en vannak karanténban. A mintavételek száma 16 401.

Kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Hozzátették: ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Az oldal térképe alapján Budapesten (243 ember) és Pest megyében (122) van a legtöbb fertőzött.

Húsznál is több fertőzött van Nyugat-Magyarországon Győr-Moson-Sopron megyében (28), az ország keleti felében Szabolcs-Szatmár Bereg megyében (27) és Csongrád megyében (21).

Tíznél is kevesebb fertőzött van keleten öt, nyugaton pedig három megyében.

A legkevesebb fertőzött (3-3) Heves és Békés megyében van.

A magyarországi adatok:

Az új típusú kornavírus fertőzöttek száma hazánkban: 525

Az új típusú kornavírus-fertőzésből gyógyultak száma: 40

Az új koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma: 20