Hirdetés

Piacok, boltok nyitvatartása, önkormányzati döntések
MTI/Balogh Zoltán

Piacok, boltok nyitvatartása, önkormányzati döntések

Koronavírus

MTI

2020.04.18. 10:27

Hirdetés

Zalaegerszegen gazdaságvédelmi csoportot alakított az önkormányzat a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt.-n belül, hogy segítséget nyújtson a helyi kis- és középvállalkozásnak a kormány munkahelyvédelmi akciótervében megfogalmazott munkahelymegtartó és gazdaságfejlesztési támogatások igénylésénél, akár az adatlapok kitöltésénél.

A zalai megyeszékhelyen pénteken megkezdték az önkormányzat alapellátási egészségügyi intézményeiben dolgozók, valamint a szociális otthonokban élők és foglalkoztatottak, összesen 650 ember koronavírus-szűrését. Balaicz Zoltán polgármester a közösségi oldalán jelezte: egy helyi magánklinikával együttműködve végzik el a gyorstesztet.

Szolnokon azok az önkormányzati bérlakásban élők, akiknek lakbértartozásuk van, kérhetik a részletfizetés leállítását a veszélyhelyzet időszakára - közölte Szalay Ferenc polgármester, hozzátéve: azoknak is lehetőséget adnak erre, akiknek lakbértartozása bírósági végrehajtás alá esik. A polgármester azt is közölte, hogy hétfőn kezdődik Szolnokon a padok, közterületek fertőtlenítése a gyógyszertárak, szociális intézmények, gyermekellátást végző intézmények környékén, forgalmas tereken.

Gyenesdiás polgármestere arról tájékoztatott, hogy a járványügyi helyzet miatt 720 - közvetve vagy közvetlenül idegenforgalomból élő - vállalkozás kötelezően vagy kényszerből szünetelteti működését. Az adókból származó kiesések mintegy 200 millió forinttal érintik a település idei költségvetését. Közlése szerint több fizetős strandot üzemeltető balatoni önkormányzattal együtt gondolkoznak azon, hogy a veszélyhelyzet után megemelik a SZÉP-kártyával is fizethető strandbelépők árát.

Martonvásáron Szabó Tibor polgármester bejelentette, hogy az önkormányzati képviselők az év végéig lemondanak teljes tiszteletdíjukról, a polgármester és az alpolgármesterek pedig éves fizetésük tíz százalékáról. Jelezte azt is, hogy minden megtakarítás a város veszélyhelyzeti céltartalékába kerül.

A veszprémi közösségi közlekedésben is elérhetővé vált péntektől a mobiljegy a V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft. valamennyi járatán. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött megállapodás alapján az elektronikus jegyek ára megegyezik a papíralapú jegyek árával, az alkalmazások elérhetőek a két tásaság honlapján.

.