Hirdetés

Újabb halottak és fertőzöttek Magyarországon - Friss adatok 2020. április 7.
koronavirus.gov.hu

Újabb halottak és fertőzöttek Magyarországon - Friss adatok 2020. április 7.

koronavirus.gov.hu

2020.04.07. 08:55

Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

Hirdetés

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 817 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg, ezzel 47 főre emelkedett az elhunytak száma.  71 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. 

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

A térkép alapján továbbra is Budapesten (345 ember) és Pest megyében (153) van a legtöbb fertőzött.
Ezt követi Fejér megye (39), Győr-Moson-Sopron megye (36), Szabolcs-Szatmár-Bereg (34) megye és Csongrád megye (32).

Az ország keleti felében Békés (9), Borsod-Abaúj-Zemplén (7) és Heves (4) megyében tíznél is kevesebb fertőzött van. Utóbbi megyében van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

A magyarországi adatok 2020. április 7.:

Az új típusú kornavírus fertőzöttek száma hazánkban: 817

Az új típusú kornavírus-fertőzésből gyógyultak száma: 71

Az új koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma: 47

Hatósági házi karanténban: 14 997