Újra lehet napelemes rendszert bekapcsolni az E.ON-nál

MTI

2020.04.02. 12:08

A vállalat ugyanis előzőleg ideiglenesen felfüggesztette a háztartási méretű kiserőművek hálózatra kapcsolását.

Újra hálózatra kapcsolja a háztartási méretű kiserőműveket, például a háztetőkre telepített napelemrendszereket az E.ON jövő héttől - közölte a szolgáltató csütörtökön az MTI-vel.

Emlékeztetnek, hogy a vállalat a megfelelő biztonsági óvintézkedések kidolgozásáig ideiglenesen felfüggesztette a háztartási méretű kiserőművek hálózatra kapcsolását.

A biztonsági óvintézkedések bevezetését követően április 6-tól a szolgáltatás újra elérhető lesz - közölték.

A háztartási méretű kiserőművek, például a családi házak tetejére telepített napelemrendszerek bekapcsolásánál új, szigorú biztonsági szabályokat alkalmaznak majd, a munkákat a szakemberek védőfelszerelésben, az ügyfelek és a szerelők között biztonságos távolságot tartva, a szerződések, dokumentumok személyes aláírását elkerülve végzik majd el - írják a közleményben.

A bekapcsoláshoz a mérőórák cseréje szükséges, ezt a biztonsági előírások miatt akkor tudják megtenni, ha a fogyasztásmérő a lakott ingatlanon kívül található. Az épületen belül vagy zárt térben található invertert pedig a bekapcsolást végző szerelő átmenetileg az előzetesen beküldött fénykép alapján fogja ellenőrizni - hívják fel a figyelmet.

Az E.ON, illetve a telepítési munkákat végző partner vállalkozások a következő időszakban minden érintett ügyfelet megkeresnek, egyeztetik a további teendőket - olvasható a közleményben.

A szolgáltató a veszélyhelyzet kihirdetése óta már korábban döntött arról, hogy egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolja ki tartós számlatartozás miatt az áramot, emellett segítséget nyújt abban, hogy az előrefizetős mérővel rendelkező, védendő fogyasztók számára veszélyhelyzet idején is biztosított legyen az áramellátás. A vállalat több halasztható tevékenységet, köztük a fogyasztásmérők leolvasását is leállította és tervezett munkáit átszervezte. A személyes ügyfélszolgálati irodák működését ideiglenesen felfüggesztette, az ügyfelek a vállalat digitális csatornáin intézhetik ügyeiket, számukra videós ügyfélszolgálat is indult  - tájékoztatott az E.ON.

.