Hirdetés

Fogolyzendülés miatt emeltek vádat három férfi ellen

MTI

2020.05.08. 14:16

Még 2018. januárban szegültek ellen a büntetés-végrehajtás rendjének.

Hirdetés

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt fogolyzendülés miatt három férfival szemben, aki még 2018. januárban ellenszegült a büntetés-végrehajtás rendjének.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész pénteken az az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a vádirat szerint a Budapesti Fegyház és Börtön X. kerületben található épületében három - egy 39, egy 43 és egy 30 éves - férfi egy zárkában töltötte jogerős szabadságvesztését. A férfiak a délelőtti órákban hangoskodni és kiabálni kezdtek, ezt az őrség felszólítására sem hagyták abba, majd ágyaikkal eltorlaszolták a zárkaajtót, és átszállításukat követelték.

A börtön személyzete könnygázzal és a zárkaajtó leszerelésével tett rendet, de közben a háromból két vádlott támadó mozdulatot tett az őrség felé, és egyikük könnyű sérülést is okozott egy őrnek.

A Fővárosi Főügyészség két férfival szemben fogolyzendülésben erőszak alkalmazásával részvétel bűntette, harmadik társukkal szemben - alapeseti - fogolyzendülés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Az ügyészség letöltendő szabadságvesztést indítványoz az ügyben - tették hozzá.

.