Hirdetés

Több front is alakítja a hétvége időjárását - Előrejelzés vasárnap estig
MTI/Mónus Márton

Több front is alakítja a hétvége időjárását - Előrejelzés vasárnap estig

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.05.21. 16:47

Csapadékot és viharos szelet okoz majd a hétvégén érkező front. Mutatjuk a részleteket a hétvégére:

Hirdetés

Szombaton egy meleg-, vasárnap éjjel és reggel egy hidegfront miatt lesz felhős az ég. Főként a hidegfront hatása miatt kell számítani országszerte csapadékra és nagyobb területen viharos szélre

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Pénteken túlnyomóan napos idő várható jellemzően kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 2-8 fok között alakul, de elsősorban az északi völgyekben, illetve helyenként a Duna-Tisza közén gyengén fagyhat. A legmagasabb hőmérséklet döntően 20-23 fok között valószínű, de az északkeleti határvidéken kissé hűvösebb lehet.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Szombaton az ország nagy részén csak rövidebb, vagy szűrt napsütés várható. A Dunántúlon és esetleg az északi megyékben lehet gyenge eső, majd késő este az érkező fronthoz kötődve a Kisalföldön már zivatarok is kialakulhatnak. Késő estétől északnyugaton már viharossá fokozódhat a szél.

A minimumhőmérséklet általában 5-10 fok között alakul, de északkeleten, az északi völgyekben néhol gyengén fagyhat, illetve talajmenti fagy nagyobb területen is lehet. A maximumhőmérséklet 16-24 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnap reggel zárt felhőzet vonul át az ország fölött esővel, de az ég is döröghet. Reggeltől északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, megszűnik a csapadék. A déli óráktól a gomolyfelhős, napos időben már csak helyenként valószínű zápor. A szél erős, a Dunántúl egy részein főként éjjel viharos lesz. A leghidegebb órákban 8-14 fok lesz. Napközben 17-22 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

.