Szombattól kinyitnak egyes budapesti játszóterek

MTI

2020.05.15. 21:15

Szombattól kinyitnak egyes budapesti játszóterek,

Szombattól kinyitnak egyes budapesti játszóterek, de a felnőtteknek kötelező lesz az arc eltakarása - közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel.

Budapesten is elkezdődik a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítése. Szombattól kinyitnak egyes budapesti játszóterek. A gyerekek 18 év feletti kísérői csak kendővel, maszkkal vagy sállal eltakart orral és szájjal tartózkodhatnak a játszótereken a Karácsony Gergely főpolgármester által aláírt rendeletmódosítás szerint - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. 

Mint írták, kötelező továbbra is az arc eltakarása a fővárosi közösségi közlekedés járatain, a budapesti üzletekben, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint a taxikban.

Karácsony Gergely csütörtöki online sajtótájékoztatóján közölte: a hétvégén lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot és átadják a gyalogosoknak, kerékpárosoknak a városvezetés újranyitási politikájának részeként, bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket. A Margitsziget és az Óbudai-sziget az előző hétvégéhez hasonlóan látogatható lesz - mondta akkor.

A XII. kerületi önkormányzat pénteken, az MTI megkeresésére közölte, hogy ezen a hétvégén még nem változnak a jelenleg érvényben lévő rendelkezések a Hegyvidéken - így a népszerű kirándulóhelyen, Normafán sem.

.