Meteorológiai előrejelzés a következő hét napra - Időjárás-előrejelzés hétfőtől

Időjárási hírek

met.hu/alon.hu - Időjárás

2020.06.28. 14:27

Mutatjuk, mikor változhat az időjárás. Hétfőre több megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Itt vannak a részletek:

Június utolsó, ill. július első napjaiban is nagyrészt nyárias, napos időjárásra számíthatunk. A jégesővel, viharos széllel érkező zivataroknak még nem mondhatunk búcsút, többször visszatérnek. Hétfő délután a viharos széllel érkező zivatar után, némileg visszaesik a hőmérséklet, a fülledtség megszűnik. Csütörtökig egyre melegebb és nagyrészt csapadékmentes időre számíthatunk, csütörtöktől azonban ismét növekszik a záporok, zivatarok kialakulási esélye, péntekre kissé mérséklődik a nappali felmelegedés - olvasható a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés hétfőre - Zivatar

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés hétfőre - Zivatar - Forrás:met.hu

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Hétfőn kora délutántól északnyugat felől átmenetileg megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. A déli órákig inkább csak helyenként, majd délután már egyre több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső, illetve viharos széllökések kísérhetik. A délnyugati, déli szél megélénkül, majd a szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megerősödik, néhol viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 36 fok között valószínű, 30 fok alatti csúcsértékekre az Északnyugat-Dunántúlon számíthatunk, de délutántól már egyre nagyobb területen visszaesik a hőmérséklet.

Időjárás-előrejelzés keddre

Időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met.hu

Kedden napközben nagyrészt napos időre számíthatunk a délnyugati megyékben több, másutt kevés gomolyfelhővel. Éjjel a Dunától keletre még több helyen valószínű zápor, zivatar, napközben legfeljebb elvétve lehet csapadék. Az északnyugati szél az ország északkeleti felében gyakran élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés szerdára

Időjárás-előrejelzés szerdára - Forrás:met.hu

Szerdán jobbára napos idő valószínű többnyire kevés gomolyfelhővel. Csapadékra nem számíthatunk. A változó irányú szél általában mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

időjárás-előrejelzés csütörtökre
Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Csütörtökön és pénteken a fátyol- és erősebben megnövekvő gomolyfelhőzet mellett több-kevesebb napsütés valószínű. A délies szél több helyen megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között várható.

Pénteken a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Szombaton több-kevesebb napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, és főként délután, este elszórtan alakul ki zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

.