Figyelmeztetéseket adtak ki péntekre - Itt a friss meteorológiai előrejelzés

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.06.19. 01:28

Első és másodfokú figyelmeztetést adtak ki péntekre is. Itt vannak a részletek:

Több megyére péntekre is figyelmeztetéseket adott ki felhőszakadás és zivatar veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés péntekre - Felhőszakadás

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés péntekre - Felhőszakadás - Forrás:met.hu

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint felhőszakadás veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést is kiadtak Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Békés, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés péntekre

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Emellett Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Zala megyére zivatarveszély miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre

Az északkeleti országrészben valamint a délnyugati megyékben erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, így ott több helyen kialakulhat zápor, zivatar. Másutt a többórás napsütés mellett gomolyfelhős idő várható, záporokra is jóval kisebb az esély.

Időjárás-előrejelzés péntek délelőtt - Forrás:met.hu

Napközben kevesebb helyen, elsősorban a Dél-Dunántúlon, illetve megközelítőleg a Salgótarján-Békéscsaba vonaltól északkeletre alakulhatnak ki zivatarok. Kiemelten az északkeleti megyékben intenzívebb zivatar is valószínű az említett kísérőjelenségekkel.

Péntek hajnalban az északi, északkeleti tájakon, valamint a nyugati határvidéken átmeneti ködfoltok képződhetnek.

Időjárás-előrejelzés péntek délutánra

Időjárás-előrejelzés péntek délután - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 26 fok között alakul.

.