Hét megyére másodfokú riasztást adtak ki - Meteorológiai előrejelzés szombatra

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.06.13. 10:27

Erre a 7 megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki szombatra. Mutatjuk a részleteket:

Zivatarveszély miatt az egész országban első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Forrás:met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat reggeli, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Budapesten, Pest, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében másodfokú, az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Felhőszakadás

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Felhőszakadás - Forrás:met.hu

Emellett a felhőszakadás veszélye miatt Budapesten, Pest, Békés, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében másodfokú, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas és Veszprém megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Azt írták: reggel az Alföldön és északon egy-egy zivatar kialakulhat.

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra - Forrás:met.hu

Délután, este legnagyobb eséllyel az ország középső-északi részén és délkeleten alakulhatnak ki szórványosan zivatarok. A zivatarokhoz helyenként felhőszakadás, jégeső, 60-80 kilométer/órás szél társulhat. Egy-egy helyen rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék, nagy méretű jég, valamint - kiemelten a délkeleti tájakon - 90 kilométer/órát meghaladó szélroham is valószínű.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb hőmérséklet 26-31 Celsius-fok között valószínű. Késő estére 19-24 fok közé hűl le a levegő.

.