Változik az időjárás a hétvégén - Meteorológia előrejelzés július 10-12-ig

Időjárási hírek

met.hu/alon.hu - Időjárás

2020.07.09. 14:57

Időjárás-előrejelzés a hétvégére. Mutatjuk, mikor érkezik egy hidegfront:

Pénteken már 30-35 fokos hőségben lesz részünk, szombat délutántól egy hidegfront érkezik fölénk; viharos szél kíséretében frissítő záporok, zivatarok is előfordulhatnak. Vasárnapra megszűnik a forróság, pár fokot visszaesik a hőmérséklet.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre
Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás met.hu

Pénteken túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra
Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás met.hu

Szombaton kezdetben országszerte gyengén felhős, napos idő lesz. A déli óráktól érkezik egy hidegfront. Eleinte a Dunántúlon és északon, majd estétől az Alföldön is fokozatosan megnövekszik a felhőzet és egyre több helyen alakul ki zápor, zivatar. Éjszaka tartósabb is esőzésre is számítani kell.

Északnyugat felől egyre nagyobb területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 21 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 35 fok között alakul, északnyugaton marad 30 fok alatt.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra
Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás met.hu

 

Éjszaka sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is, majd vasárnap reggelre nyugaton már nagyobb területen kiderül az ég. Napközben nyugat felől csökken a felhőzet, délután keleten is megszűnik a csapadék, és a gomolyfelhős, napos időben már csak néhol alakulhat ki záporeső.

Nagy területen erős lesz az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 26 fok között valószínű.

.