Itt várható vihar kedden - Másodfokúra módosították a riasztási fokozatot öt megyében

Időjárási hírek

met.hu/alon.hu - Időjárás

2020.07.21. 12:33

Másodfokúra módosították a riasztási fokozatot erre az öt megyére. Mutatjuk a részleteket:

Változott az időjárási riasztási fokozat. Zivatarveszély miatt öt megyére Borod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron és Vas megyére adott ki másodfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre - Zivatar

Hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is!
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met.hu

A villámlások mellett, hevesebb zivatarokra, viharos szélre, jégesőre is számítani lehet.

A déli, kora délutáni óráktól főleg az ország északi felében alakulnak ki elszórtan zivatarok, amelyekhez elsősorban viharos szél (60-90 km/h), illetve jégeső társulhat. Egy-egy gócban nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat.

Főként az északkeleti megyékben, illetve az északnyugati tájakon heves zivatarok kialakulásának is megvan az esélye. Károkozó szélrohamok, nagyobb méretű jégszemek is hullhatnak.

Az ország többi területén is előfordulhatnak zivatarok. Éjjel az északi, északkeleti tájakon egyre inkább stabilizálódik a légkör, csökken a zivatarhajlam.

Szerdán elsősorban délen és a Duna-Tisza közén várható zivatar, amelyhez átmeneti szélerősödés, lokálisan nagy mennyiségű csapadék társulhat. Szerdán a nagyobb méretű jégnek már jóval kisebb az esélye.

.