Hirdetés

Augusztus 20. - Az idén 73 állami kitüntetést adott át az ITM államtitkára
Állami kitüntetéseket adtak át a Pesti Vigadóban * Fotó:MTI/Máthé Zoltán

Augusztus 20. - Az idén 73 állami kitüntetést adott át az ITM államtitkára

Augusztus 20.

kormany.hu/alon.hu

2020.08.17. 20:25

Hirdetés

Példát mutattak elhivatottságból, mintát adtak munkabírásból, és sajátosan magas mércét állítottak fel szakmájukban, elkötelezettségük ezért példa lehet minden magyar ember számára - mondta.

Schanda Tamás emlékeztetett arra, hogy öt hónapja Magyarországot is elérte a koronavírus, védekezésre kényszerült az ország.

"Mint annyiszor a magyar történelemben, nem mi hoztunk magunkra a bajt, jött az magától, Magyarország azonban jól vizsgázott, és sikeresen vette az első akadályokat" - jegyezte meg.

Kitért arra is, hogy a koronavírus a kormány tízéves munkájának eredményeit sodorta veszélybe.

Tíz éve a csőd széléről hozták vissza az országot, munkaalapú és családbarát Magyarországot építettek, ennek köszönhetően soha nem látott szintet ért el a foglalkoztatás 2020 elején és rekordalacsony volt a munkanélküliség. Az év elején már 850 ezerrel több ember dolgozott az országban, mint 2010-ben - közölte.

Az elmúlt évtizedben a foglalkoztatási ráta 54 százalékról 70 százalék fölé emelkedett, a munkanélküliség ráta pedig 12 százalékról 3,5 százalékra csökkent. A magyar vállalkozások erősödtek, és nagy terveket szőttek, ebbe a sikerszériába csapott bele a vírus - fogalmazott Schanda Tamás.
A járvány rávilágított arra is, hogy annak a gazdaságnak erősebb az ellenállóképessége, amely önálló és saját gazdaságpolitikát folytat, ennek sarokköve a munkaalapú gazdaság. Ezért a legfontosabb vezérfonal a munkahelyek védelme, helyreállítása és újak teremtése, amelyet a kormány programjaival támogat - fűzte hozzá.

.