Hirdetés

Harmincöttel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
koronavirus.gov.hu

Harmincöttel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

MTI

2020.08.10. 11:10

Meghalt három beteg is.

Hirdetés

Meghalt három krónikus beteg és harmincöttel, 4731-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

A kormányzati portálon azt írták: a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma 605-re nőtt, 3525-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 601. Az aktív fertőzöttek 31 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti.

Kórházban 61 koronavírusos beteget ápolnak, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 7574-en vannak hatósági házi karanténban.

A mintavételek száma elérte a 362 660-at.

Kiemelték: a járvány továbbra is jelen van, és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van.

Emlékeztetnek arra, hogy a további szigorítások elkerülésére vezették be a beutazási korlátozásokat. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknek a járványügyi kontaktkutatás következtében elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. Az operatív törzs a karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a karantén alól, ezt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben, és továbbra sem tartható 500-nál több résztvevővel zenés, táncos rendezvény - tették hozzá.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (2099) és Pest megyében (706) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (382), Komárom-Esztergom (315), Zala (265), Csongrád-Csanád megye (152), Borsod-Abaúj-Zemplén (145), Veszprém (114) és Győr-Moson-Sopron megye (104), a sor végén Békés és Tolna megye áll (18-18).

.