Meteorológiai előrejelzés a következő 7 napra - Kiderül, lesz-e változás
MTI/Soós Lajos

Meteorológiai előrejelzés a következő 7 napra - Kiderül, lesz-e változás

Időjárási hírek

MTI

2020.08.09. 14:37

Időjárás-előrejelzés augusztus 10-17-ig. Mutatjuk, meddig tart a kánikula:

Hirdetés

A hétvégi felmelegedés a jövő héten is kitart. Egy-egy frissítő zápor, zivatar helyenként előfordulhat, de lényeges hőmérséklet-változást nem eredményez. A héten kitart a kánikula. Mutatjuk napi bontásban a részleteket:

Időjárás-előrejelzés hétfőre

​Időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu
​Időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

 

Hétfőn többnyire napos idő várható. Zápor, zivatar, legfeljebb csak északon, északnyugaton fordulhat elő. A szél gyenge lesz, de zivatarok környezetében viharossá fokozódhat.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 30 és 34 között várható.

Időjárás-előrejelzés keddre

​Időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met.hu
​Időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met.hu

Kedden is alapvetően napos idő valószínű. Átmeneti fátyol-, ill. gomolyfelhő képződés az ország nyugati részén várható, ott átmeneti zápor, zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28, 32 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés szerdára

​Időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met.hu
​Időjárás-előrejelzés szerdára - Forrás:met.hu

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

​Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu
​Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Szerdán és csütörtökön az ország nagy részén napos időre van kilátás. Gomolyfelhő-képződés a többnyire a Dunántúlon alakulhat ki és ott zápor, zivatar is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szerdán 15, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 31 fok között valószínű. Csütörtökön pedig a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 13, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 31 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Pénteken gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk elszórtan záporral, zivatarral. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 32 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés a hétvégére

A hét végéig kitart a kánikula, lényeges változás nem várható. Szombaton és vasárnap gomolyfelhős, napos időre lehet számítani. Csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul. 

.