Hirdetés

Bárhol, bármikor leszakadhat az ég - Meteorológiai előrejelzés a következő 7 napra
MTI/Szigetváry Zsolt

Bárhol, bármikor leszakadhat az ég - Meteorológiai előrejelzés a következő 7 napra

Időjárási hírek

met.hu/alon.hu

2020.08.16. 14:27

Hamarosan változás is jön. Heti meteorológiai előrejelzés augusztus 17. hétfőtől. Mutatjuk napi bontásban a részleteket:

Hirdetés

A hét elején marad a meleg, fülledt, párás idő, gyakorlatilag bárhol, bármikor leszakadhat az ég. Az augusztus 20-i hosszú hétvégére már szárazabb légtömegek érkezhetnek, majd újabb felmelegedés a hét második felétől várható. További részletek:

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Időjárás-előrejelzés hétfőre
Időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Hétfőn többfelé erőteljes gomolyfelhő-képződésre lehet számítani. Az ország északi és nyugati felén alakulnak ki záporok, zivatarok. A zivatarokat helyenként felhőszakadás, viharos széllökés kísérheti.  Az ország déli felén többnyire fátyolfelhős, naposabb idő várható. A hőmérséklet hajnalban 14 és 20 fok között, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul. A Dunántúlon északi felén lesz alacsonyabb a hőmérséklet.

Időjárás-előrejelzés keddre

Időjárás-előrejelzés keddre
Időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met.hu

Kedden, több helyen várható záporeső, zivatar. A szél helyenként megélénkül, a zivatarok környezetében átmenetileg erős, illetve viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a maximum-hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés szerdára

Időjárás-előrejelzés szerdára
Időjárás-előrejelzés szerdára - Forrás:met.hu

Szerdán már csak helyenként alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Sok helyütt megélénkül az északnyugati szél, máshol mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is várhatók. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a csúcshőmérséklet általában 25 és 30 fok között alakul, de nyugaton helyenként csak 22, 24 fokot mérhetnek.

Időjárás-előrejelzés augusztus 20-ra, csütörtökre

Időjárás-előrejelzés augusztus 20-ra, csütörtökre
Időjárás-előrejelzés augusztus 20-ra, csütörtökre - Forrás:met.hu

Csütörtökön napos, gomolyfelhős idő várható. Augusztus 20-án, már csak az ország keleti felén – Nyíregyháza környékén - várható zápor, zivatar, míg az ország nyugati részén - Sopron környékén -  már kicsi az esélye a csapadéknak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Péntektől már naposabb idő várható, kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés a hétvégére

A hétvégén sok napsütés várható. Északnyugat felől ismételten érkezhetnek záporok, zivatarok, az északnyugatira forduló szél is megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

A hosszú hétvége után, újabb front érkezhet, lehűléssel és újabb csapadékkal.

.