Hirdetés

Itt a friss 7 napos előrejelzés augusztus utolsó hetére
pixabay.com

Itt a friss 7 napos előrejelzés augusztus utolsó hetére

Időjárási hírek

met.hu/alon.hu - Időjárás

2020.08.23. 14:47

Időjárás-előrejelzés augusztus 24-30-ig. Mutatjuk a részleteket:

Hirdetés

A nyárnak nincs vége. A vasárnapi hidegfront csak néhány fokos lehűlést eredményez. Zápor, zivatar augusztus utolsó hetében még bárhol kialakulhat, de alapvetően szép napos idő várható.

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Időjárás-előrejelzés hétfőre
Időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Hétfőn napközben egyaránt lesznek napos és felhős területek. Hajnalban az ország középső, délelőtt a keleti országrészben fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. Késő délutántól azonban megvastagodik a felhőtakaró, és a Dunántúlon, valamint a déli tájakon megnő a csapadék kialakulási esélye. Az északnyugati, északi szél nagy területen lesz élénk, néhol erős lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 25 és 32 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés keddre

Időjárás-előrejelzés keddre
Időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met.hu

Kedden többfelé előfordulhat még egy-egy zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés szerdára 

Időjárás-előrejelzés szerdára és csütörtökre
Időjárás-előrejelzés szerdára - Forrás:met.hu

Szerdán és csütörtökön a napsütés mellett, gyengén felhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu
Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Időjárás-előrejelzés péntekre

Pénteken fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, de idővel alacsonyabb szinteken is megjelenhetnek felhők. Estig számottevő csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés augusztus utolsó hétvégéjére

Északnyugat felől megnövekedhet a felhőzet, de délkeleten még napos, fátyolfelhős időre van kilátás. Délkelet kivételével több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A délkeleti, majd a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél megélénkül, időnként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. Vasárnap már egyre nagyobb területen alakulhat ki ismét zápor, zivatar. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton 21, 27, másutt 28, 33 fok között alakul.

.