Kamureklámokra használják csalók Csányi Sándor fényképét

MTI

2020.08.10. 11:55

A visszaélés elsősorban a közösségi médiában terjed.

Újfajta internetes csalásra figyelmeztet az OTP Bank: a csalók Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatójának nevével és arcképével visszaélve, helyenként hibás magyarsággal készült internetes hivatkozásokban kriptovalutával kapcsolatos szolgáltatásokat próbálnak népszerűsíteni. Az OTP Bank az ügyben büntetőfeljelentést tesz - közölte a pénzintézet hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a csalók megtévesztik a magyar internethasználókat, amikor álhírbe csomagolva, olyan nyilatkozatokat tulajdonítanak a vezérigazgatónak, amelyeket soha nem mondott, és amelyektől a leghatározottabban elhatárolódik.

A visszaélés elsősorban a közösségi médiában terjed. Az OTP Bank fokozott óvatosságra inti a felhasználókat és javasolja: ne kattintsanak Csányi Sándor arcképével és hamisított nyilatkozataival népszerűsített, kriptovalutával kapcsolatos internetes hivatkozásokra, cikkekre! Ezek a hamisított internetes tartalmak amellett, hogy egy pénzügyi csalás részét is képezhetik, informatikai-biztonsági kockázatokat is jelenthetnek - írták.

.