Koronavírus - Lezárták az Újpesti Jégcsarnokot

Koronavírus

MTI

2020.08.16. 12:04

Az UTE egyik jégkorongozójának pozitív koronavírus-tesztje miatt.

Az UTE egyik jégkorongozójának pozitív koronavírus-tesztje miatt lezárták az Újpesti Jégcsarnokot.

"Az egyik felnőtt jégkorongjátékosunk koronavírustesztje pozitívnak bizonyult. A további fertőzések elkerülése végett a jégcsarnokunk fertőtlenítő takarítását rendeltük el, és a csarnokot bizonytalan ideig lezárjuk" - áll az UTE közösségi oldalának vasárnapi bejegyzésében.

Hozzátették, az egészségügyi hatóságok rövidesen elkezdik a kontaktszemélyek felkutatását.

Szombaton az Eger és a Debrecen férfi vízilabdacsapatában találtak egy-egy fertőzöttet.

Ancsin János szakosztály-igazgató az M1 aktuális csatornán elmondta, a magyar szövetség és a Ferencváros illetékeseivel történt egyeztetés után elhalasztják az FTC-Újpest Szuperkupa-mérkőzést, amelyre szeptember 4-én került volna sor.

Hozzátette, az Erste Liga szeptember 11-én kezdődik, de kérvényezni fogja, hogy egy-két héttel halasszák el az első mérkőzéseiket, mert számítása szerint szeptember 3-án, vagy 4-én edzhetnek újra, egy hét alatt viszont nem lehet felkészülni a bajnokságra.

"Az alapozás végén vagyunk, de újra kell majd kezdenünk az egészet" - szögezte le.

Ancsin elmesélte, hogy a szombat reggeli edzésen az egyik játékosuk rosszul érezte magát, ezért elküldték koronavírus-tesztre, vasárnap (ma) reggel pedig értesítette a klubvezetőket, hogy pozitív eredményt közöltek vele.

Az esetet minden hivatalos helyen bejelentették, a jégpálya pedig minimum egy hétig hermetikusan le lesz zárva, senki sem mehet be a létesítménybe. Hétfőn a felnőtt és a junior csapat összes tagját tesztelik, és az illetékesek ismertetik a további teendőket.

.