Koronavírus fertőzöttek száma megyénként - 2020. szeptember 1.

Koronavírus

MTI

2020.09.01. 09:37

Koronavírus - Újabb 118-cal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon.

Meghalt egy 74 éves idős beteg, és újabb 118 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

A kormányzati portálon azt írták: a 118 új beteggel 6257-re nőtt a Magyarországon eddig azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 616-ra emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 1820, 3821-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek 43 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti.
Kórházban 96 koronavírusos beteget ápolnak, közülük heten vannak lélegeztetőgépen.
Hatósági házi karanténban 10 124-en vannak, és 429 942 mintavétel történt.

A közlemény szerint Európában a járvány második hulláma érzékelhető, nő a fertőzések száma, a vírus behurcolásának megfékezéséért keddtől ismét szigorodtak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

A tanévkezdés miatt kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége: tünetes, beteg gyermeket nem szabad iskolába, óvodába engedni. A cél, hogy az iskolák működése zavartalan legyen, és hagyományos oktatást tartsanak. Az iskolák járványügyi ajánlásokat kaptak, amelyeket saját hatáskörben további intézkedésekkel egészíthetnek ki - írták.

Kiemelték: az új fertőzések adatai is arra figyelmeztetnek, hogy a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

"Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Az együtt szórakozó fiatalokat kérjük, hogy ne igyanak közös üvegből, és ők is tartsák be az általános óvintézkedéseket" - írták.

Hozzátették: akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, azt szigorúan tartsa is be. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, baráti, családi és egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon, és telefonon értesítse háziorvosát. "Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés továbbterjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését" - hangsúlyozták.

Koronavírus fertőzöttek száma megyénként - 2020. szeptember 1.

Az oldal térképe alapján eddig
Budapesten (2762) és
Pest megyében (886) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi
Fejér (432)
Komárom-Esztergom (336)
Zala (287)
Veszprém (189)
Hajdú-Bihar (189)
Borsod-Abaúj-Zemplén (188)
Csongrád-Csanád (176)
Szabolcs-Szatmár-Bereg (172)
Győr-Moson-Sopron megye (156)
Baranya (96)
Bács-Kiskun (72)
Nógrád (70)
Vas (49)
Jász-Nagykun-Szolnok (50)
Somogy (41)
Heves (47)
Tolna (33) a sor végén,
a fertőzésben legkevésbé érintett megye Békés (26).

.