Koronavírus - Lezárják a ferihegyi repülőtér utasforgalmi területeinek egy részét

MTI

2020.09.08. 19:57

Koronavírus - Lezárják a ferihegyi repülőtér utasforgalmi területeinek egy részét

Az utasforgalom csökkenése miatt lezárja az üzemeltető a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálján az utasforgalmi területek egy részét.

A Budapest Airport keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a forgalomcsökkenésre felkészülve lezárja a nemrégiben átadott 1-es mólót, a 2A terminál utasfelvételi csarnokát és érkezési oldalát, valamint a 2B terminálhoz csatlakozó móló indulási szintjének egy részét is.

Az induló utasok a 2B terminálon végezhetik el az utasfelvételt és a poggyászfeladást, a Skycourt nyitva marad. Az érkező utasok csak a 2B terminálon keresztül hagyhatják el a légikikötő területét.

A repülőtér üzemeltetőjének tájékoztatása szerint augusztusban közel 400 ezer utast kezeltek, mintegy 30 százalékkal többet, mint júliusban, de a tavalyi adatokhoz képest ez több mint 75 százalékos elmaradást jelent.

A Budapest Airport hétfőn arról tájékoztatott, hogy az újból bevezetett utazási korlátozások miatt a következő időszakban legfeljebb napi 3000 utas várható, az ilyenkor szokásos napi 45-50 ezer helyett, az idei éves utasszám a tervezett maximum egyharmada, legfeljebb 5,5 millió utas lehet.

.