Hat órán át nem lesz tévéadás - Leállás várható a MinDig TV szolgáltatásában

MTI

2020.09.04. 18:57

Leállás lesz a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásokban vasárnap.

Technológiaváltás miatt az Antenna Hungária szolgáltatásában szeptember 6-án, vasárnap 0:00 és 6:00 óra között leállás várható a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásokban - közölte az Antenna Hungária az MTI-vel.

A közleményben kiemelték, hogy szeptember 6-án utolsó állomásához érkezik az Antenna Hungária technológiaváltása.

Az első szakaszban valamennyi vételkörzetben DVB-T2 technológiára váltott a szolgáltató, a második - és egyben befejező - szakaszban pedig a HEVC kódolást vezetik be a fogyasztói élmény növelése érdekében. Ezzel egyidőben további két új vételkörzetben - Kékesden és Mosonmagyaróváron - indítanak földfelszíni televíziós szolgáltatást - írják a közleményben.  

Az említett körzetekben a felhasználók és előfizetők zavartalanul és jobb minőségben használhatják majd a szolgáltatást.

Részletezik, hogy a HEVC (High Efficiency Video Coding) egy magas hatásfokú, fejlett technológiát alkalmazó videótömörítési eljárás, amely jelentősen javítja a kódolási minőséget, így a teljes technológiaváltás után, a MinDig TV Extra előfizetők jobb minőségben élvezhetik a szolgáltatást.

A HEVC-re átállással egyidejűleg a programkínálat is megváltozik a fizetős MinDig TV Extra platformon.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a HEVC átállást követően - reggel 6 óra után - a vevőkészülékeket újra kell hangolni.
A zavartalan szolgáltatás érdekében az Antenna Hungária arra kéri a MinDig TV Extra előfizetőket, hogy feltétlenül üzemeljék be a  már korábban megkapott (DVB-T2/HEVC szabványú) dekódert.

Az Antenna Hungária az ügyfeleket folyamatosan tájékoztatja a változásokról a MinDig TV weboldalán, a MinDig TV Extra weboldalon, a Call center 1211-es számon, és a DVB-T Infocsatorna 99-es programhely fórumokon.

.