Államilag támogatott konstrukciókat keresnek a lakásvásárlók

MTI

2020.10.08. 16:04

Az ár után ez a második legfontosabb szempont a mérlegelésnél.

A lakásvásárlást tervező családosok egyre tudatosabban keresik az államilag támogatott konstrukciókat, ugyanis az ár után ez a második legfontosabb szempont a mérlegelésnél - derül ki az OTP Ingatlanpont 54, budapesti és több vidéki régió helyi értékesítőinek tapasztalatai alapján készült legfrissebb összegzéséből.

Az MTI-nek csütörtökön eljuttatott közlemény idézte Kormos Zoltánt, az OTP Bank otthonteremtési megoldásokért felelős vezetőjét, aki elmondta, hogy a járványhelyzet ellenére is nőtt az érdeklődés az év első felében a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) és a hozzá kapcsolódó, kamattámogatott lakáshitelek iránt az OTP Banknál. A második negyedévben a beérkezett kérelmek száma 81 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Az értékesítők tapasztalatai szerint a gyermekes, vagy gyermekvállalás előtt álló érdeklődők elsősorban a használt egyszintes házakat (köztük az iker- és sorházakat) keresik, ezeket a használt lakások, majd a használt többszintes családi házak követik a népszerűségi listán.

.