Meteorológiai előrejelzés a következő 7 napra - Időjárás október 19-25-ig

Időjárási hírek

met.hu/alon.hu - Időjárás

2020.10.18. 14:47

Időjárás-előrejelzés hétfőtől vasárnapig. Térképen is mutatjuk a részleteket:

A hét elején még hűvös marad az idő, majd fokozatos javulás várható. Kevesebb csapadék, több napsütés és frontmentes idő várható a következő napokban. A hét közepén akár 22-23 fok is lehet; az éjszakai, hajnali hőmérséklet azonban helyenkén 1 fokig süllyedhet.

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Időjárás-előrejelzés hétfőre
Időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Hétfőn már több lesz a napsütés, csapadék nem várható. A nappali felmelegdés mértéke 10-15 fok körül alakul. Erősebb lesz az éjszakai lehűlés, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, de néhol gyenge fagy is lehet.

Időjárás-előrejelzés keddre

Időjárás-előrejelzés keddre
Időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met.hu

Kedden az északkeleti országrészben ködfoltok is előfordulhatnak. Csapadék nem valószínű. Gyengén felhős, napos idő várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 17 fok​ között várható.

Időjárás-előrejelzés szerdára

Időjárás-előrejelzés szerdára
Időjárás-előrejelzés szerdára - Forrás:met.hu

A közepétől egyre melegebb levegő érkezik hazánkba, emelkedik a nappali felmelegedés mértéke. Az északi, északkeleti megyékben rétegfelhőzettel borított területek is lehetnek. Szűrt napsütéssel, nagyrészt fátyolfelhős idő várható. A délnyugati országrészben 22-23 fokig is emelkedhet a nappali hőmérséklet.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

Időjárás-előrejelzés csütörtökre
Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Az északi, északkeleti megyékben előfordulhat szitálás; párás, ködös, felhős területek is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de a borult részeken ennél kissé hűvösebb lesz.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Pénteken fátyolfelhőzetre számíthatunk, majd megvastagszik a felhőzet. Lehetnek borult területek, néhol szitálás, ködfoltok is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 23 fok között alakul, északon lesz a hűvösebb, délen a melegebb idő.

Időjárás-előrejelzés szombatra és vasárnapra

Szombaton változékonyabbra, csapadékosabbra fordul az idő. Ismét időjárási frontok érkeznek. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. Hőmérsékletben azonban nem lesz lényegesebb változás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul.

.