Meteorológiai előrejelzés a következő 7 napra - Időjárás október 5-11-ig

Időjárási hírek

met.hu/alon.hu - Időjárás

2020.10.04. 14:17

Időjárás-előrejelzés október 5-11-ig. Térképen is mutatjuk a részleteket:

Általában változóan felhős idő várható, hosszabb-rövidebb napsütéssel, néhol záporral.  Hűvösebbek lesznek az éjszakák.  A maximum-hőmérséklet az ország nagy részén többnyire meghaladja a sokévi átlagot. Távolabbi kilátások hétfőtől vasárnapig.

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Időjárás-előrejelzés hétfőre
Időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Hétfőn a gyakran változó felhőzet mellett főleg a déli, délutáni órákban szórványos jelleggel alakulnak ki záporok, zivatarok. Az ország keleti felében heves zivatarok is előfordulhatnak. Nagy területen lesz erős, néhol viharos a délnyugati szél. Hevesebb zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de kisebb körzetekben 8, 9 fokig is lehűlhet a levegő. 
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 20 és 28 fok között várható, nyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb.

Időjárás-előrejelzés keddre

Időjárás-előrejelzés keddre
Időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met.hu

Kedden általában változóan felhős idő várható, több órás napsütéssel. Délelőtt keleten, estétől nyugaton lehetnek erősebben felhős területek. Néhol előfordulhat záporeső. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés szerdára

Időjárás-előrejelzés szerdára
Időjárás-előrejelzés szerdára - Forrás:met.hu

Szerdán azonban jobbára erősen felhős, illetve borult lesz az ég és sokfelé számítani kell esőre, záporesőre. A déli, majd a nyugati, északnyugati szelet sokfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 23 fok között várható, a nyugati országrészben lesz a hűvösebb, keleten, délkeleten a melegebb idő.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

Időjárás-előrejelzés csütörtökre
Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Csütörtökön hosszabb-rövidebb napsütéssel, változóan felhős időre számíthatunk. Napközben egy-egy zápor is kialakulhat. A déli szelet több helyütt erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul, északkeleten lehet az enyhébb idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Pénteken csapadék nem valószínű. A déli szelet sokfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés szombatra és vasárnapra

A hétvégén szombaton és vasárnap változóan felhős időre számíthatunk, hosszabb-rövidebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat eső, zápor. A délnyugati, majd az északnyugati szél erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között várható.

.