Hirdetés

Időjárás-előrejelzés - Vajon milyen idő lesz szombaton? Most kiderül
pixabay.com

Időjárás-előrejelzés - Vajon milyen idő lesz szombaton? Most kiderül

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.10.17. 01:27

Friss időjárás-előrejelzés szombatra. Térképen is mutatjuk a részleteket:

Hirdetés

A Norvég- és az Északi-tenger fölött anticiklon helyezkedik el, így a környező országokban naposabb, csapadékmentes időjárás jellemző.

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre
Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre - Forrás:met.hu

Hajnalra a keleti megyékben köd képződhet. Szombaton a délnyugati megyékben nagyobb területen is felszakadozik, csökken a felhőzet.
Szombat délelőtt még elszórtan, az Alföldön is várható eső, zápor; majd délutánra a Dunántúlon, estére pedig a Dél-Alföldön is megszűnik a csapadék. Az Északi-középhegység csúcsain éjszaka és szombat napközben is előfordulhat havas eső, esetleg hó.
Szombaton az északnyugati szelet többfelé erős széllökések kísérik.

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra
Időjárás-előrejelzés szombat délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul, 7 foknál enyhébb idő inkább csak a Nyírségben lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 8 és 13 fok között alakul.

A jövő hét közepéig marad a hideg, szerdától viszont markáns melegedés kezdődik - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalán.

Azt írták: az egymást váltó mediterrán ciklonok helyett lesz egy nagy légörvény Magyarországtól nyugatra, és ezzel érkezik a meleg levegő.
A valószínűségi előrejelzés szerint 15 Celsius-foknál is melegebb lesz, sőt nyugaton a 20 fok feletti értékeknek is nagy a valószínűsége - tették hozzá.

.