Időjárás-előrejelzés - Gyökeres változás jön az időjárásban - Mutatjuk, mikor

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.10.09. 23:15

Friss meteorológiai előrejelzés szombatra és vasárnapra. Itt mutatjuk a részleteket:

A Kárpát-medence időjárását a következő másfél nap során még alapvetően egy magasnyomás határozza meg, nyugodt, napos időre számíthatunk.

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre
Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre - Forrás:met.hu

Szombat fátyolfelhők mellett alapvetően sok - szűrt - napsütésre számíthatunk. A délutáni óráktól átmenetileg vastagabb felhők is megjelenhetnek az égen. Legkorábban szombat este számíthatunk a Nyugat-Dunántúlon záporok kialakulására.

Reggel elsősorban az Alföldön és az északi hegyvidékek környezetében ködfoltok is ronthatják a látási viszonyokat. Jellemzően gyenge, illetve mérsékelt, kezdetben nyugatias, éjszakától pedig változó irányú légmozgásra számíthatunk. Szombat este a Kisalföldön viszont már élénk északnyugati szél fúj majd.

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra
Időjárás-előrejelzés szombat délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 11 fok között alakul, 5 foknál hidegebb inkább csak az északi völgyekben és a homokhátságokon lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 17 és 22 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés vasárnap

Időjárás-előrejelzés vasárnap
Időjárás-előrejelzés vasárnap - Forrás:met.hu

Vasárnap gyökeres változás jön az időjárásban. A hullámzó frontrendszer lehűlés, szelet és csapadékot hoz. Vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton, északnyugaton 13 és 16, keleten, délkeleten 17 és 22 fok között alakul.

A jövő hét elején sok csapadék várható, emellett nagy hőmérséklet-különbségre van kilátás országunk nyugati és keleti részei között.

.