Hamarosan jön a fagy, ideje elvégezni a vízvezetékek téliesítését

MTI

2020.11.05. 16:05

Jó tudni, hogy minden olyan vízelfolyás, amely a szolgáltatási pont utáni hálózaton keletkezett, a felhasználó számláját terheli.

Az előrejelzések szerint a hétvégén megérkezik a hideg idő, emiatt pedig szükséges a vízmérők, vízvezetékek és a szerelvények téliesítése - hívta fel a figyelmet a Magyar Víziközmű Szövetség (Mavíz).

Az MTI-nek csütörtökön eljutatott közleményben hangsúlyozták: a télen nem lakott ingatlanoknál fontos a vízhálózat és a vízmérők víztelenítése.     

A télen is lakott ingatlanoknál a vízmérőaknák, és a kevésbé védett helyeken futó vezetékszakaszok szigetelésére is kiemelten kell figyelni - tették hozzá.     

Emlékeztettek: minden olyan vízelfolyás, amely a szolgáltatási pont utáni hálózaton keletkezett, a felhasználó számláját terheli, mert az ő birtokán lévő hálózat meghibásodása okozta a veszteséget. Erre a hatályos jogszabályok kötelezik a felhasználókat. Ezért is érdemes mindenkinek odafigyelni a vízmérőkre, hiszen azok rendeltetésszerű működtetése mindenkinek közös érdeke - fogalmaztak a közleményben.

.