Ezek a legvonzóbb munkahelyek most Magyarországon

MTI

2020.11.17. 21:17

Ezek lettek a legvonzóbb munkahelyek az idén.

A munkahelyválasztás szempontjai közül az alapbér mértéke áll az első helyen, és új szempontként jelent meg a munkahely biztonsága, a továbbtanulás támogatása - közölte a PwC Magyarország felmérésének eredményeit kedden az MTI-vel.

A mintegy 35 ezer 16-28 év közti fiatalra kiterjedő felmérés szerint, fiatalok elvárásainak ranglistáján az alapbért a munkahely és magánélet közötti egyensúlyt megteremtő rugalmas munkarend és a kiszámítható időbeosztás követi, akárcsak az iősebb korosztályoknál.

A közlemény szerint a tapasztalt és pályakezdő munkavállalók elvárásainak rangsorában az egyik különbség, hogy a 28 év felettieknél felértékelődött a közvetlen felettes vezetői stílusa, a valós teljesítményen alapuló előmenetel. Az idősebbek rangsorában a fiatalokénál előkelőbb helyet élvez a távmunka lehetősége, a munkahely biztonsága, a cafeteria, valamint a bónusz.

A felméréshez kapcsolódik a fiatalok válasza alapján a legvonzóbb munkahely kiválasztása is, az idén az Audi Hungaria kapta a PwC 2020 Legvonzóbb Munkahelye Díjat.

Iparági felosztásban az energetikában a Mol, az FMCG kategóriában a Coca-Cola Magyarország, a gyártó vállalatok közül a Bosch, a gyógyszeriparban a Richter, a pénzügyi szektorban az OTP, a kiskereskedelemben a Lidl, a szolgáltató központok közül a Morgan Stanley Hungary, a technológiai vállalatoknál a Microsoft Magyarország, a telekommunikációban pedig a Magyar Telekom a legvonzóbb munkahely.

.