Hirdetés

Előrejelzés vasárnapra: Ami karácsonykor elmaradt, most bepótolja a természet
pixabay.com

Előrejelzés vasárnapra: Ami karácsonykor elmaradt, most bepótolja a természet

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.12.27. 00:17

Meteorológiai előrejelzés december 27-re.

Hirdetés

A Kárpát-medence fölé eleinte hideg, viszonylag száraz, vasárnap már növekvő nedvességtartalmú, ugyanakkor enyhébb levegő áramlik.

Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre

​Időjárás-előrejelzés december 27-re, vasárnapra - Mutatjuk, hol várható havazás vasárnap
Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre - Forrás:met.hu

Vasárnapra virradó éjszaka derült, fagyos lesz az idő, országszerte fagy várható. Vasárnap reggel mindenhol kisüt a nap, majd délkelet felől felhősödés kezdődik. Délutánra az ország nagy részén már borult lesz az ég. A legtöbb napsütés az északi megyékben és a Tiszántúlon várható.

Délután egy csapadékrendszer éri el az országot. A Dunántúlon és északkeleten várható havas eső, havazás, a keleti országrészben eső valószínű. 

​Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra

​Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra
​Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között várható, az északi völgyekben azonban hidegebb is lehet. Napközben mínusz 1 és plusz 5 fok között alakulnak a csúcsértékek. 

A folytatásban változékony és enyhe lesz az idő. A hét elején erős, gyakran viharos lesz a szél, de erősödik a nappali felmelegedés és a fagyok is megszűnnek. A hét második felében mérséklődik a légmozgás, de ezzel együtt ismét elkezd lehűlni a levegő. A jövő héten többször várható eső, zápor.

.