Hirdetés

Csapadékos idő lesz a 3. adventi vasárnapig - Időjárás december 7-13-ig
pixabay.com

Csapadékos idő lesz a 3. adventi vasárnapig - Időjárás december 7-13-ig

Időjárási hírek

met.hu/alon.hu - Időjárás

2020.12.06. 13:57

Meteorológiai előrejelzés a harmadik adventi vasárnapig. Mutatjuk, mikor mi várható:

Hirdetés

Enyhe, de csapadékos idő várható a harmadik adventi vasárnapig. Hétfőn átvonul felettünk egy front, nyomában mediterrán ciklonok érkeznek és ezek okoznak majd csapadékosabb, szelesebb időt.

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. A csapadékzóna lassanként kelet felé helyeződik. Délutántól a nyugati megyékben már csökken a csapadékhajlam, ott helyenként a felhőzet is vékonyodhat. A délkeleti szelet kezdetben többfelé erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 12 fok között várható, az Északi-középhegység térségében valószínű a leghidegebb idő.

Időjárás-előrejelzés keddre

Időjárás-előrejelzés keddre
Időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met

Kedden csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Délután a Nyugat-Dunántúlon majd ismét megnövekszik a felhőzet és a nyugati határvidéken eső, zápor is lehet. A szél megélénkül, a Dunántúlon, a Bakonyban néhol időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés szerdára

Időjárás-előrejelzés szerdára - Forrás:met.hu

Szerdára fokozatosan mindenütt megnövekszik a felhőzet, délelőtt északkeleten még hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, északkeletre csak estefelé érkezik meg a csapadék. A keleti, délkeleti szél élénk lesz, főleg a Dunántúlon meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul, nyugaton lesz a hidegebb.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

Időjárás-előrejelzés csütörtökre
Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Csütörtökön erősen felhős vagy borult időre készülhetünk. Többfelé várható eső, zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Pénteken erősen felhős, párás idő valószínű. Több helyen előfordulhat eső, zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés szombatra és vasárnapra

A hétvégén elszórtan zápor mindenütt előfordulhat. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

.