Koronavírus - Nagyrészt Magyarországon készülő ampullákba kerül a Pfizer vakcina

MTI

2020.12.04. 22:37

Koronavírus - Nagyrészt Magyarországon készülő ampullákba kerül a Pfizer vakcina.

Nagyrészt Magyarországon készülő ampullákba kerül a Pfizer vakcina - MTI Fotó:Varga György

Nagyrészt a lukácsházi Schott Hungary Kft. által készített ampullákba kerül a koronavírus elleni Pfizer oltóanyag - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Vas megyei Lukácsházán.

A kormány kétmilliárd forinttal támogatja a vállalat 13,5 milliárd forintos beruházását, amelynek eredményeként 16 gépsoron gyártanak a vakcinához ampullákat.

A 16 gépsor egy része már megérkezett. A több mint 130 éves Schott cégcsoport legnagyobb gyógyszeripari gyártóüzeme Lukácsházán van, ez Magyarország legnagyobb ampulla és injekciós üvegeket előállító gyára, amely hightech technológiát képvisel.

A Schott Hungary Kft. 97 százalékban a külpiacra értékesít, így a fejlesztés az exportorientált magyar gazdaságot rövid távon is segíti . A beruházással a cég megvédi több mint 550 munkavállalóját.
A jelenlegi helyzetben az emberek egészségét kell megvédeni és biztosra kell menni, hogy az ország gazdasága működőképes maradjon. Ehhez arra van szükség, hogy az emberek dolgozhassanak, erre pedig az egészségen kívül munkahelyre van szükség.

A cég 1993 óta van jelen Lukácsházán.

.