Kijelölték az egészségügyi dolgozók védőoltását végző kórházakat

Védőoltás

MTI

2020.12.09. 20:37

25 kórházat jelöltek ki.

A koronavírus elleni védőoltásokra felkészülés első állomásaként kijelölték azt a huszonöt kórházat, ahol majd megtörténhet az egészségügyi dolgozók védőoltása - közölte a Koronavírus Sajtóközpont szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint minden megyében lesz erre a célra kijelölt oltópont, és egy kórház 4-6 oltópontot is kialakít majd.
Budapesten a Honvédkórházat, a Dél-pesti Centrumkórházat, a Szent János és a Szent Imre Kórházat, a Korányi Pulmonológiai Intézetet és a Semmelweis Egyetemet, vidéken a megyei központi kórházakat, Pest megyében pedig a Flór Ferenc Kórházat jelölték ki oltópontnak - írták.

Ismertették, hogy a kijelölt kórházaknak az oltásra külön helyiségeket kell kijelölniük, kötelesek biztosítani az online és telefonos bejelentkezési lehetőséget az oltásra jelentkező egészségügyi dolgozóknak, az elvégzett oltásokról nyilvántartást kell vezetniük, az átoltott embereknek pedig oltási igazolást kell adniuk.

Az oltópontok kijelölésére azért van szükség, hogy az egészségügyi intézmények időben fel tudjanak készülni arra, ha megérkezik Magyarországra a megfelelő és engedélyezett vakcina. A kijelölt kórházakban a vakcina tárolására a hűtési feltételek adottak - tudatták.

A közleményben emlékeztettek: az oltási terv szerint az egészségügyi dolgozókkal kezdődik majd a védőoltás, amely számukra is önkéntes.

.