Hirdetés

December 13-tól életbe lépett a MÁV és a Volánbusz új menetrendje
MTI/Máthé Zoltán

December 13-tól életbe lépett a MÁV és a Volánbusz új menetrendje

MTI/alon.hu

2020.12.13. 12:57

Új menetrend lépett életbe december 13-tól.

Hirdetés

Vasárnap lépett életbe a MÁV-Start és a Volánbusz 2020/2021-es menetrendje, amely mintegy harminc vasútvonalon és ötven autóbuszos vonalon hozott az utasok számára jól érzékelhető változást.

A december 13-án életbe lépett vasúti és autóbuszos menetrendi fejlesztések az ország szinte minden térségét érintik. Kelet-Magyarországon például több fővonalon bővült az InterCity-hálózat, Zemplén és Borsod térsége új, kétóránkénti közvetlen kapcsolatokkal került közelebb a fővároshoz.

Budapest és Békéscsaba között óránként elérhető lett az InterCity-szolgáltatás, késő este pedig mostantól egy új InterCity is indul a fővárosból Békéscsabára.

Ózd, valamint Sárospatak és Miskolc között is versenyképessé vált a vasúti közlekedés a párhuzamos főutakon elérhető menetidőkkel.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is több új járatot indít a Volánbusz, Szerencset, Erdőbényét, Olaszliszkát, Sárospatakot, Sátoraljaújhelyt, Putnokot, Hétet és Sajónémetit érinti a változás.

Tiszaújváros és Polgár irányából az autóbusz és vasúti közlekedés menetrendjének összehangolása révén gyorsabban és gyakrabban Budapestre utazni.

Szeged és Makó között minden nap minimum 30 percenként indulnak autóbuszok, csúcsidőben rövidült a menetidő, mivel a reggeli és délutáni időszakban az M43-as autópályán is járnak majd autóbuszjáratok.

Budapest és Eger között az októberben bevezetett óránkénti InterRégió vonatközlekedéshez hangolja járatait a Volánbusz, így átlagosan félóránként indul vonat vagy busz a két város között.

Kecskemét és Hetényegyháza között munkanapokon kilenc pár vonattal bővült a kínálat.

A hatvani vasútvonal felújításának eredményeképpen Budapest és Gödöllő között egész nap, hétvégén is félóránként indulnak személyvonatok.

Az Érd alsó és Budapest-Kelenföld szakaszon tízpercenként járnak a vonatok a reggeli csúcsórában.

Székesfehérvár és Siófok között ütemes menetrend szerint, egész nap kétóránként közlekednek a személyvonatok.

A Dunántúlon a nagyvárosok közötti közlekedést, valamint a Balaton elérését az új Helikon InterRégió vonatok jelentősen javították, amelyek Győr-Celldömölk-Keszthely-Fonyód-Kaposvár útvonalon egész nap kétóránként közlekednek.

Zalaegerszeg és Keszthely között hajnaltól késő estig óránként, csúcsidőben félóránként közlekednek az autóbuszok.

.